Argazkia
Javier Aramendia
Gozogilea
2007  /  11  /  09-23
Egilea:  Antxon AGUIRRE SORONDO
 Sarrera
 Historia
 Artisaua
 Produktuak
 Prezioak


BERE PRODUKTUAK

Produktu ugari ateratzen da artisau, gozogile eta sortzaile honen eskuetatik, baina orokorrean honako sailkapen hau egin dezakegu:

· Pasteltxoak, 30 mota baino gehiago, hala nola kremazko, kafezko edo txokolatezko “petit chôux” direlakoak, kremazko, esnegainezko eta abarrezko hostoreak, hainbat mousse: txokolatezkoa, limoizkoa, gaztazkoa, jogurt eta ahabizkoa, kafezkoa, txokolatezkoa, mugurdizkoa, kiwizkoa, mandarinazkoa, etab.; askotariko tartaletak, esaterako, fruitu askotakoak, muselina kremazkoak, etab.; kanutilloak, etab.

· Tartak: haurrentzakoak, urtebetetzetarakoak, ezkontza edo bataioetarakoak, gaztazkoak, sagarrezkoak, txokolatezkoak, kafezkoak, San Markos, kremazkoak, esnegainezko milorriak, etab.

· Hostoreak 9 produktu-motetan: txokolatezko edo hostorezko palmerak, almendrazko zortziak, txokolate eta kremazko kainak, fruitu lehorrezko errejak, aingeru-adatsezko ferrak, pantxinetak, “coronilla” nafarrak, kremazko zapiak, etab.

· Mila motatako pastak, txokolatedunak eta gabeak, gindarekin eta kolore guztietakoak.

· Tamaina askotako croissantak: urdaiazpiko eta gaztazkoak, txokolatezkoak, fruituzko karakolak. Kremazko erraketak, txokolatezko pinkak, kremazko napolitarrak, pasazko edo txokolatezko briox-ak, azukrerik gabeko opilak, tamaina askotako suitzarrak, esne-opilak, kristinak, gauerdikoak, piratak, entsaimadak, donutsak (txokolatezkoak edo gabeak), errege-uztaiak, etab.

· Errenterian San Markos egunean ohikoak diren opilak.

· Turroietan batez ere txokolatezkoak egiten ditu, baina betiko gorringozkoak eta abar ere bai.

· Barrualde arin eta findun bonboiak.

· Mila zaporetako izozkiak: urra, sagar berdea, txokolatea, jogurta, kafea, esnegaina, limoia, bainila, mugurdia, marakaia, banana, mangoa, tea, melokotoia edota tipula.

Beti ezaugarri berberak helburu:

· KALITATERIK HANDIENA

· ZAPORE ANIZTASUNA

· IKUSGARRITASUN KROMATIKOA (aurkezpena)

Eta batez ere EGUNEKO PRODUKTUAK

Gure artisauak osagai horiek ditu beti kontuan.

Baina gutizia guztien artean milorri-tartek eman diote osperik handiena.

Errenterian egiten diren Erdi Aroko azoketan eta San Tomasekoan hartu ohi du parte.

Era berean, 2006an Tolosako gozogintzako azokan izan zen.

Zure iritzia / Su opinión
euskonews@euskonews.com
Bilaketa

Bilaketa aurreratua

Parte hartu!
 

Euskonewsen parte hartu nahi duzu? Bidali gaietarako zure proposamenak!

Artetsu Saria 2005
 
Eusko Ikaskuntza

Arbaso Elkarteak Eusko Ikaskuntzari 2005eko Artetsu sarietako bat eman dio Euskonewseko Artisautza atalarengatik

Buber Saria 2003
 
Euskonews & Media

On line komunikabide onenari Buber Saria 2003

Argia Saria 1999
 
Euskonews & Media

Astekari elektronikoari Merezimenduzko Saria

 Galeria
Bilatu Euskonewsen