Sarrera | |
Historia | |
Artisaua | |
Produktuak | |
Prezioak |
BERE PRODUKTUAK
Produktu ugari ateratzen da artisau, gozogile eta sortzaile honen eskuetatik, baina orokorrean honako sailkapen hau egin dezakegu:
· Pasteltxoak, 30 mota baino gehiago, hala nola kremazko, kafezko edo txokolatezko “petit chôux” direlakoak, kremazko, esnegainezko eta abarrezko hostoreak, hainbat mousse: txokolatezkoa, limoizkoa, gaztazkoa, jogurt eta ahabizkoa, kafezkoa, txokolatezkoa, mugurdizkoa, kiwizkoa, mandarinazkoa, etab.; askotariko tartaletak, esaterako, fruitu askotakoak, muselina kremazkoak, etab.; kanutilloak, etab.
· Tartak: haurrentzakoak, urtebetetzetarakoak, ezkontza edo bataioetarakoak, gaztazkoak, sagarrezkoak, txokolatezkoak, kafezkoak, San Markos, kremazkoak, esnegainezko milorriak, etab.
· Hostoreak 9 produktu-motetan: txokolatezko edo hostorezko palmerak, almendrazko zortziak, txokolate eta kremazko kainak, fruitu lehorrezko errejak, aingeru-adatsezko ferrak, pantxinetak, “coronilla” nafarrak, kremazko zapiak, etab.
· Mila motatako pastak, txokolatedunak eta gabeak, gindarekin eta kolore guztietakoak.
· Tamaina askotako croissantak: urdaiazpiko eta gaztazkoak, txokolatezkoak, fruituzko karakolak. Kremazko erraketak, txokolatezko pinkak, kremazko napolitarrak, pasazko edo txokolatezko briox-ak, azukrerik gabeko opilak, tamaina askotako suitzarrak, esne-opilak, kristinak, gauerdikoak, piratak, entsaimadak, donutsak (txokolatezkoak edo gabeak), errege-uztaiak, etab.
· Errenterian San Markos egunean ohikoak diren opilak.
· Turroietan batez ere txokolatezkoak egiten ditu, baina betiko gorringozkoak eta abar ere bai.
· Barrualde arin eta findun bonboiak.
· Mila zaporetako izozkiak: urra, sagar berdea, txokolatea, jogurta, kafea, esnegaina, limoia, bainila, mugurdia, marakaia, banana, mangoa, tea, melokotoia edota tipula.
Beti ezaugarri berberak helburu:
· KALITATERIK HANDIENA
· ZAPORE ANIZTASUNA
· IKUSGARRITASUN KROMATIKOA (aurkezpena)
Eta batez ere EGUNEKO PRODUKTUAK
Gure artisauak osagai horiek ditu beti kontuan.
Baina gutizia guztien artean milorri-tartek eman diote osperik handiena.
Errenterian egiten diren Erdi Aroko azoketan eta San Tomasekoan hartu ohi du parte.
Era berean, 2006an Tolosako gozogintzako azokan izan zen.
Euskonewsen parte hartu nahi duzu? Bidali gaietarako zure proposamenak!
Arbaso Elkarteak Eusko Ikaskuntzari 2005eko Artetsu sarietako bat eman dio Euskonewseko Artisautza atalarengatik
Astekari elektronikoari Merezimenduzko Saria