Sarrera | |
Historia | |
Artisaua | |
Produktuak | |
Prozesuak |
PRODUKTUAK
Bi produktu-linea dituzte:
A. Gozotegia: pastelak, trufak, pastak, etab.
B. Txokolatezko produktuak: bonboiak, tartak, tabletak, etab.
Esan behar dugu espezialitate horretan –hots, bonboiak egiten– erakusten duela Koldok bere jakintza guztia; izan ere, 57 bonboi-mota baino gehiago egiten ditu.
Besteak beste, hauek azpimarratuko ditugu:
· Mugurdizko bonboia.
· Ardo-bonboia.
· Williams udarezko bonboia.
· Cariñena ardoz egindako bonboia, tonkarekin.
· Karameluzko bonboia, gurin gaziarekin eta banillarekin.
· Trufak.
· Bidasoako harriak.
· Txingudiko harriak.
· Laranja konfitatua.
· Trufazko turroia.
· Mugurdizko turroia, hur-gandujarekin, txokolate beltzez estalia.
· Txirbil-tarta.
· Almendrazko tarta.
· Mozart tarta, almendrazko eta hurrezko pralin kurruskarikoa, krema ingelesarekin.
· Kursaal tarta, laranja-moussekoa, Gran Marnierrekin.
· Haizea tarta, txokolatezko chantillykoa eta krema txigortukoa.
Koldoren filosofia erraz-erraza da: “tradizioari eustea, modernotasunaren alde onak aprobetxatuz”. Koldok dio mirestekoa dela lehen artisauek lortzen zuten kalitatea, zer baliabide primitibo erabiltzen zituzten kontuan hartuta. Egun, kalitate-maila horri eutsi beharra dago, eta egungo aurrerapen teknikoek eskura jartzen dizkiguten baliabideak erabili.
Euskonewsen parte hartu nahi duzu? Bidali gaietarako zure proposamenak!
Arbaso Elkarteak Eusko Ikaskuntzari 2005eko Artetsu sarietako bat eman dio Euskonewseko Artisautza atalarengatik
Astekari elektronikoari Merezimenduzko Saria