Argazkia
José Fernández
Upelgilea
2008  /  06  /  06-20
Egilea:  Antxon AGUIRRE SORONDO
 Sarrera
 Historia
 Artisaua
 Produktuak
 Prozesua
 Prezioak


PRODUKTUAK

Gure lagun José artisauak esan digunez, honako upel mota hauek ditugu:

Kono itxurako enborra duten upel bertikalei “tina” deritze, edukiera edozein izanik ere.

Cune ardandegia
Bodegas Cune.

Ardoa esportatzeko 70, 85, 100 eta 120 litroko upelak erabiltzen ziren, baina oso gutxitan egiten ziren “pipa-erdiak”; izan ere, besoekin indarra egin behar zen horiek mugitzeko eta gurdira igotzeko eta, oso handiak baziren, zaila izaten zen horiek maneiatzea. Upelak eskuz pirritatu ohi ziren, eta gurdi edo itsasontzietara ere halaxe igotzen ziren.

Baziren generoa unitateka eskatzen zuten bezeroak, baina normalean 50 eta 100 unitate bitarteko sailetan banatzen ziren.

Gure upelgile Josék beste hainbat lan ere egiten ditu: upelak berritu, upel zaharrak loreontzi polit bihurtu, danborradetarako upelak egin, baita bere lanbideari lotutako beste artisautza-lan batzuk ere.

Zure iritzia / Su opinión
euskonews@euskonews.com
Bilaketa

Bilaketa aurreratua

Parte hartu!
 

Euskonewsen parte hartu nahi duzu? Bidali gaietarako zure proposamenak!

Artetsu Saria 2005
 
Eusko Ikaskuntza

Arbaso Elkarteak Eusko Ikaskuntzari 2005eko Artetsu sarietako bat eman dio Euskonewseko Artisautza atalarengatik

Buber Saria 2003
 
Euskonews & Media

On line komunikabide onenari Buber Saria 2003

Argia Saria 1999
 
Euskonews & Media

Astekari elektronikoari Merezimenduzko Saria

 Galeria
Bilatu Euskonewsen