Sarrera | |
Historia | |
Artisaua | |
Produktuak | |
Prozesua | |
Prezioak |
PRODUKTUAK
Gure lagun José artisauak esan digunez, honako upel mota hauek ditugu:
Kono itxurako enborra duten upel bertikalei “tina” deritze, edukiera edozein izanik ere.
Bodegas Cune. |
Ardoa esportatzeko 70, 85, 100 eta 120 litroko upelak erabiltzen ziren, baina oso gutxitan egiten ziren “pipa-erdiak”; izan ere, besoekin indarra egin behar zen horiek mugitzeko eta gurdira igotzeko eta, oso handiak baziren, zaila izaten zen horiek maneiatzea. Upelak eskuz pirritatu ohi ziren, eta gurdi edo itsasontzietara ere halaxe igotzen ziren.
Baziren generoa unitateka eskatzen zuten bezeroak, baina normalean 50 eta 100 unitate bitarteko sailetan banatzen ziren.
Gure upelgile Josék beste hainbat lan ere egiten ditu: upelak berritu, upel zaharrak loreontzi polit bihurtu, danborradetarako upelak egin, baita bere lanbideari lotutako beste artisautza-lan batzuk ere.
Euskonewsen parte hartu nahi duzu? Bidali gaietarako zure proposamenak!
Arbaso Elkarteak Eusko Ikaskuntzari 2005eko Artetsu sarietako bat eman dio Euskonewseko Artisautza atalarengatik
Astekari elektronikoari Merezimenduzko Saria